Velgenreiniger

Velgenreiniger, voor behoud van uw velgen

U heeft een paar mooie velgen onder uw auto, die uw auto net die speciale luxe en sportieve uitstraling geven. Uiteraard wilt u uw wielen mooi en glimmend houden. Belangrijk is om uw velgen goed te onderhouden. Door wekelijks het vuil van uw velgen te verwijderen zien uw velgen er na een jaar nog steeds als nieuw uit. Hoe langer het vuil er namelijk intrekt, hoe moeilijker het vuil van uw wielen te verwijderen is.

Schoonmaken
Het schoonmaken van uw velgen kan op verschillende wijzen, echter, het beste is om water en auto shampoo in combinatie met een zachte spons te gebruiken. Indien uw velgen sterk vervuild zijn, dan is het aan te raden een speciale velgenreiniger te gebruiken. Belangrijk is om bij de keuze van de velgenreiniger te letten op het gevarenteken op het etiket, dat aangeeft dat de velgenreiniger zuren bevat. Deze zuren kunnen uw laklaag beschadigen. Wielen zijn net als auto's voorzien van een beschermende laklaag. Kies daarom altijd voor een zuurvrije velgenreiniger om te voorkomen dat er lakschade optreedt. 

Als u uw velgen behandelt met velgenreiniger, moet u altijd uw velgen naspoelen met water voordat de velgenreiniger geheel droog is en in de autolak in kan trekken. Dit beschadigt anders uw laklaag. Velgenreiniger AEZDaarnaast is het ook belangrijk om nooit in de volle zon uw velgen te reinigen. De zon zorgt er namelijk voor dat uw lak te snel droogt, voordat u deze eraf kan spoelen. Daarbij de tip om altijd uw velgen één voor één te behandelen.

Als laatste willen wij u erop wijzen dat u in de wintermaanden extra moet opletten met pekel op de weg. Pekel is extra agressief voor de laklaag van uw auto en uw wielen. U kunt de wielen voor de wintermaanden voorzien van een laagje siliconenspray of zuurvrije vaseline, zodat uw wielen extra beschermd zijn gedurende de winter. 


AEZ velgenreiniger
Velgenland heeft speciale AEZ wheelcare in het assortiment. Deze reiniger is uitgebreid getest en is veilig voor uw banden, wielen en remdelen. De velgenreiniger van AEZ tast de laklaag, de banden en remdelen niet aan.

Meer info tel: 023 535 0989

 

Lees ook:

APK keuring

Bijtelling auto van de zaak

Welke auto kopen?

Elektrisch rijden

Electrische auto overzicht

Gebruikskosten auto

Keuze brandstof 

Meest betrouwbare auto

Meest waardevaste auto

Minst betrouwbare auto

Minst waardevaste auto

Motorrijtuigenbelasting 

Nationale Auto Pas

Nieuwe auto of een tweedehands?

Onderhoud aan uw auto

Restwaarde auto

Top 10 best verkochte cabriolets

Top 10 best verkochte elektrische auto's

Top 10 best verkochte MPV's

Top 10 best verkochte personenauto's

Top 10 best verkochte SUV's

Hoe veilig is uw auto?

De meest zuinige auto's

Overzicht zuinige auto's groot segement

Overzicht zuinige auto's segment klein

Overzicht zuinige auto's segment middelgroot

Overzicht zuinige auto's segment groot diesel

Overzicht zuinige auto's segment middelgroot diesel

Overzicht zuinige auto's segment diesel klein