keuze brandstof benzine diesel lpg3

Informatie > autokopen

Voor welke Brandstof kiest U?

 

Bij het bepalen van de juiste autokeuze is het van groot belang wat u gaat doen met de auto. Is de auto alleen maar voor korte afstanden of gaat de auto meer gebruikt worden voor lange ritten.

De Mercedes ML 63 AMG met 22 inch wielen is een vette bak maar niet echt zuinig met 3,8 km per liter.


Op basis van deze inschatting kan het aantal kilometers per jaar bepaald worden aan de hand waarvan weer de keuze voor benzine, diesel of LPG gemaakt kan worden. In en rond de stad pleit voor een compacte zuinige auto. Korte ritjes vreten namelijk brandstof en daarnaast is een compacte auto ook veel handiger bij het parkeren in de stad. Maar bent u een veelrijder en maakt vooral lange ritten, dan kan een comfortabele diesel of LPG auto interessant zijn. Let wel op dat een LPG installatie zwaar is en ook weer impact heeft op de wegenbelasting
en …. Bij het maken van de brandstofkeuze speelt uiteraard ook mee wat de jaarlijkse brandstofkosten zijn op basis van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Wat de meest gunstige brandstof is wordt bepaald door het omslagpunt. Dit omslagpunt is niet alleen afhankelijk van het aantal kilometers dat per jaar wordt  gereden, maar ook het gewicht van uw auto (en dus de wegenbelasting) en de inschatting van het aantal jaren dat je in de auto gaat rijden.

De Fiat 500 is niet alleen leuk maar ook heel zuinig in verbruik.

Het omslagpunt is verschillend voor een nieuwe en gebruikte auto. Om het omslagpunt te berekenen kunt u op de website van omslagberekening een onafhankelijke berekening maken, op basis waarvan u de keuze voor een diesel, LPG of benzine auto kunt maken. Stel u rijdt 25.000 kilometer op jaarbasis, uw auto weegt 1130 kilo en u bent van plan 4 jaar in uw auto te rijden. Aan de hand van onderstaande berekening kunt u zien dat het u ruim 800 euro per jaar oplevert bij het rijden op diesel en ruim 1100 euro bij gebruik van LPG. Het omslagpunt in dit voorbeeld is bij diesel ca. 10.000 km en bij LPG ruim 3.000 km. Of u dus de meest zuinige auto rijdt is dus afhankelijk van een aanta aspecten.

Heel handig is deze brandstof calculator.


De keuze van de autobanden en de autovelgen hebben ook invloed het verbruik. Vooral de grote van de inchmaat is van invloed. Laat u hierbij adviseren door uw velgenexpert van Velgenland. (tel. 023-5350989)

Lees ook de volgende artikelen.