welke inchmaat kiezen

Welke Inchmaat / Velgmaat moet ik kiezen voor mijn Auto?

De keuze van de inchmaat (velgmaat) is tegenwoordig steeds vaker een estetische keuze.

Meer en meer wordt het straatbeeld bepaald door grotere velgen. De standaard is tegenwoordig al 17 inch, terwijl dit nog niet zo lang geleden eerder 15 inch was.

vette velgen

Kiezen voor te grote velgen kan echter onnodige schade toebrengen aan uw auto, zoals aan de wielbakken, ophanging, spatborden, rolomtrek en snellere slijtage van de banden.

Velgmaat /Inchmaat

Velgmaten worden weergegeven in Inches. Wereldwijd wordt deze engelse maatvoering gebruikt. 1 inch = 2,54 cm.

Een velgmaat 6Jx16Inch staat voor een velg met de afmeting van 6J (6* 2,54= 15,24cm) breed (J staat voor inch breedte velg) en een velg met een diameter van 16 inch dus 16*2,54= 40,64 cm diameter. Wanneer je dit zou nameten kom je echter op meer centimers/inches uit. Dit komt omdat de Inchmaat wordt gemeten aan de binnenkant van de velgrand ( dus exclusief het opstaande randje van de velg wat de band opvangt) zoals dat duidelijk wordt weergegeven op het onderstaand plaatje:

velgmaat      KIES UW VELG EN BESTEL VOORDELIG ONLINE

Keuze Inchmaat

Doorgaans kiezen mensen voor grotere velgen (wielen) wanneer ze kiezen voor nieuwe velgen (wielen).

Belangrijk om te weten is met welke inchmaat de auto standaard af-fabriek is geleverd. U kunt met een gerust hart 2 inchmaten groter nemen dan de standaard. Bij twijfel kunt altijd kontakt opnemen met Velgenland:

Telefoon: 023 535 0989

Bij meer dan 2 inchmaten zijn er wel oplossingen zoals bijvoorbeeld het omrollen van de wielkastranden. Bij Velgenland adviseren ze u graag op dit punt.

Bij Velgenland kunt u terecht voor praktisch alle maten velgen, de meeste inchmaten velgen die Velgenland levert zijn wielen (velgen) tussen de 13 inch en de 21 inch, maar Velgenland levert ook grotere inchmaten velgen. Zo heeft Velgenland in het recente verleden ook 28 en 30 inchmaten velgen geleverd voor nationaal en internationaal bekende voetballers.

velg bekende voetballer

 

 

KIES UW VELG EN BESTEL ONLINE