nieuwe auto occasion

Informatie > autokopen

Nieuwe auto of Occasion

Laten we eerst eens kijken naar de keuze voor een nieuwe auto of een occasion. Buiten het esthetische aspect zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.
Een nieuwe auto heeft een hogere afschrijving dan een occasion. Echter, een occasion heeft weer hogere onderhoudskosten door kleine gebreken en schades als gevolg van veelvuldig gebruik, die niet aan de oppervlakte te zien zijn.  Aan de andere kant heeft een nieuwe auto twee jaar fabrieksgarantie, zodat u de eerste twee jaar veilig kunt rijden. Dit scheelt dus weer onderhoudskosten.
Bij de keuze voor een occasion kunt u de onderhoudskosten minimaliseren door te kiezen voor een auto met garantie, NAP label en onderhoudshistorie. En niet de minste, een nieuwe auto heeft een hogere aanschafprijs, terwijl u voor hetzelfde geld een occasion kunt kopen in een hoger segment. 

Bovenstaande lijkt een pleidooi voor een tweedehands auto. Echter, dit is niet de bedoeling. Ik wil hier alleen maar mee aangeven, dat het een het ander niet meteen uitsluit. Oftewel, de constatering dat een nieuwe auto een hogere afschrijving heeft, betekent niet dat u dus maar voor een tweedehands auto moet gaan. Omgekeerd is het zo, dat de hogere onderhoudskosten voor een tweedehands auto ook niet meteen een tweedehands auto uitsluiten. Het is nog steeds zo, toepasbaarheid bepalen, vervolgens budget en daarna een berekening maken van uw maandlasten. Op basis daarvan kunt u de ‘juiste’ autokeuze maken. Wat u hier verder ook nog kunt lezen, zijn verschillende resultaten van onderzoeken die gedaan zijn door gerenommeerde partijen, waar de verschillende merken en modellen getest worden op bijv. betrouwbaarheid, restwaarde, etc., zodat u dit ook weer mee kunt nemen in uw autokeuze.


Lees ook de volgende artikelen.