Gepolijste velgen

Gepolijste velgen

Gepolijste wielen, oftewel lichtmetalen velgen, zijn meestal voorzien van een blanke laklaag over het gepolijste aluminium gedeelte van de velg, het gepolijste gedeelte glimt en geeft een spiegelchroom effect. Gepolijste velgen zijn wielen die zijn vervaardigd van een legering van aluminium. Gepolijste velgen zijn doorgaans lichter dan stalen velgen en zorgen voor een betere warmtebegeleiding. Daarnaast ogen gepolijste wielen ook beter dan stalen velgen en zijn mede daardoor zeer populair geworden.

AEZ Antigua`

AEZ Antigua

Onderhoud gepolijste velgen

Gepolijste velgen zijn wel gevoeliger voor schade en hebben vaker onderhoud nodig dan bijvoorbeeld lichtmetalen velgen. In de winter wordt geadviseerd niet met gepolijste velgen te rijden. Gepolijste velgen hebben de neiging te oxideren in de winter, omdat pekel en vocht zich onder de lak vreten. Velgenland adviseert gepolijste velgen in de wintermaanden te demonteren, of anders zeer geregeld te reinigen en met een wielwax te behandelen. 

 

Gepolijste velgen online bestellen

Bij velgenland heeft u een ruime keuze uit lichtmetalen velgen. Op de homepage www.velgenland.nl bij " VELGEN ZOEKEN" maakt u de volgende keuze:


1. Automerk

2. Model / Autotype

3. Gewenste maat/inch velgen


Vervolgens krijgt u een overzicht te zien van alle velgen die passen op uw auto. De goedkoopste velgen worden als eerste weergegeven, als u verder bladert vindt u onze topmodellen.

KIES UW VELG EN BESTEL ONLINE