aanschaf criteria velgen

Waar moet ik op letten bij aanschaf van auto velgen?

AUTOVELGEN

Waar moet u op letten bij de aanschaf van Velgen. Of u nu lichtmetalenvelgen, gepolijste of stalen velgen aanschaft er is een aantal criteria waar u op moet letten, te weten:

  1. De Breedte
  2. De Steek
  3. De ET Waarde

Niet geheel onbelangrijk dat u bij de keuze van een autovelg rekening houdt met deze criteria, want voordat u het weet zit u opgescheept met velgen die niet passen op uw auto.

Breedte

De maat van een autovelg wordt aangegeven in inches. Een velg in de maat 6x16 is 6 inch breed en heeft een diameter van 16 inch.

Steek

De steek van een wiel gaat over de bevestiging ervan. De steek wordt beschreven door middel van twee cijfers:

  • het aantal gaten voor de wielbouten,
  • de diameter van de denkbeeldige cirkel die door het hart van de boutgaten getrokken kan worden.

Een steek van 4x111 wil dus zeggen dat de velg vier boutgaten heeft en dat de circel door die boutgaten een diameter heeft van 111 millimeter.

ET

De ET waarde geeft aan  in hoeverre de velg naar binnen of buiten steekt. De ET waarde mag enkele milimeters afwijken. De autovelg zal dan iets meer naar binnen of naar buiten verschuiven. De ET waarde mag circa 5-7 milimeters afwijken.

Wannneer u bij Velgenland uw velgen bestelt hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. U geeft aan op de site voor welke auto en type u de velgen wilt bestellen en welke inchmaat u wenst en u krijgt een overzicht te zien van welke velgen allemaal op uw auto passen. Een kind kan de was doen!

lichtmetalen velgen overzicht

KIES UW VELG EN BESTEL VOORDELIG ONLINE