Wisselen naar zomerbanden

Wisselen naar zomerbanden

De zomertijd is al ingegaan en het mooie weer nadert. Tijd dus om uw winterbanden op te slaan en zomerbanden te monteren. Vaak wordt te lang met winterbanden doorgereden, en dat kan zowel voor u als ook voor uw medeweggebruiker onveilige situaties opleveren. Het juiste moment om over te gaan van winter- naar zomerbanden is wanneer de temperaturen boven de +7°C liggen. Maak daarom alvast een afspraak bij Velgenland.

winterbanden wissel

Winterband versus zomerband

Waarom is het nou zo belangrijk om tijdig te wisselen van winter- naar zomerbanden? 
Winterbanden hebben een zachtere rubberkwaliteit dan zomerbanden. De band blijft hierdoor flexibel, waardoor deze meer grip heeft bij winterse omstandigheden. De band past zich namelijk aan het wegdek aan. Het rubber van een zomerband vervormt moeilijker, waardoor de zomerband in winterse omstandigheden zorgt voor minder grip. Echter, wanneer doorgereden wordt op een winterband bij temperaturen boven de +7°C, wordt het stuurgedrag minder precies en zullen de banden eerder slippen.

zomerbandenHet gevolg is een langere remweg en snellere slijtage. Niet alleen kan dit gevaarlijke situaties opleveren, maar door de slijtage en de langere remweg neemt het brandstofverbruik toe hetgeen ook hogere kosten met zich meebrengt.

Wanneer wisselen van winter- naar zomerband
Over het algemeen is de maand april de juiste maand om te wisselen van winter- naar zomerbanden. Ervan uitgaande dat de temperatuur boven de + 7°C ligt. 
Bij Velgenland kunt u gedurende de periode dat u op zomerbanden rijdt, uw winterbanden voor een kleine prijs in opslag plaatsen.

Voor meer informatie over het wisselen van banden klik hier.

Meer info tel: 023 535 0989