RunFlat Winterbanden

Informatie > runflat banden

RunFlat Winterbanden

In de wintermaanden kunt u te maken krijgen met barre weersomstandigheden en hebben uw banden ook meer te doorstaan. Waar u natuurlijk helemaal niet op zit te wachten is om bij winters weer uw band te moeten verwisselen. Niet alleen erg ongemakkelijk, maar tevens gevaarlijk om aan de kant van een drukke weg uw band te moeten verwisselen. Maar doorrijden met een lekke band is ook geen optie. Dit verricht niet alleen kostbare schade aan uw auto, maar is ook nog eens risicovol voor uzelf en andere weggebruikers. De RunFlat-band bestond al, en nu is er ook een Winterbanden variant bijgekomen, de zogenaamde RunFlat Winterband. Op deze banden kunt u met een lekke band nog minstens 80 kilometer doorrijden. Ook als er weinig of helemaal geen bandenspanning meer is. U hoeft ook geen reserveband meer mee te nemen. Een uitkomst bij slecht en winters weer!

Wat is een RunFlat-band?
De band heeft versterkte zijkanten die het gewicht van uw auto kunnen dragen en u de tijd bieden om naar de dichtstbijzijnde bandenspecialist te rijden. U ontvangt een waarschuwing op uw display, zodat u weet dat uw band lek is.RFT band

Hoe hard mag u rijden met RunFlat-banden?
Wij adviseren u om niet harder dan 80 km/uur te rijden. De RunFlat band is hier speciaal voor ontworpen. Bij voorkeur uiteraard zachter rijden en de bochten niet te snel nemen.

Kan elke auto met RunFlat-banden rijden?
De RunFlat banden zijn geschikt voor auto’s met een ingebouwd waarschuwingssysteem. 
Zorg er wel voor dat een identieke RunFlat-band wordt gemonteerd als de oude band, dus in dezelfde maat en met dezelfde snelheidsspecificaties.

Coderingen/Afkortingen
Buiten de term “Runflat” worden er door de bandenproducenten ook nog aparte afkortingen (benamingen) gegeven aan Runflat banden.

Runflat bandZP: Zero Pressure (oa Michelin);
DSST: Self SupportTechnology (Dunlop);
ROF: Run on Flat (diverse);
EUFORIA: Euforia ( Pirelli);
SSR: Self Support Runflat (Continental);
RFT: Runflat Tire (oa Bridgestone);
EMT: Extended MobilityTire (Goodyear)

Juiste velg voor RunFlat-band
Vaak worden Runflat-banden op de verkeerde velg gemonteerd, waardoor de runflat band niet goed functioneert. De RunFlat-band moet op EH2+ velgen (bij normale velg is dit EH2) gemonteerd worden. Deze velgen zorgen ervoor dat bij een lekke band de band blijft staan en de zijwanden niet opzij worden gedrukt. Laat u de band op een EH2 velg monteren, kan dit kostbare schade aan uw velg opleveren.


BESTEL HIER UW RUNFLAT WINTERBANDEN

Meer info tel: 023 535 0989