all season banden

All Season banden / 4 seizoenen banden

 

All-season banden (ook wel all weather of vierseizoensband genoemd) zijn universeel en zijn een combinatie van de belangrijkste eigenschappen van zomer- en winterbanden. All-season banden zijn banden die het hele jaar goed presteren. Met dergelijke banden bent u altijd voorbereid op onverwachte weerstomstandigheden in de winter en de lente. Het voorname voordeel is dan ook hun veelzijdigheid. Bovendien hoeft u vierseizoensbanden ook niet te wisselen, waardoor een bezoek aan de garage minder vaak nodig zal zijn. Een goede set vierseizoensbanden van een bekend merk is nog altijd beter dan meerdere sets seizoen specifieke banden.
In de zomer slijten de banden wat harder maar daar krijgt u meer grip voor terug op natte en vuile wegen. Ook bij koude temperaturen verliest de all-season band geen grip zoals bij een zomerbaAll-season bandnd wel het geval is.

Rijdt u minder dan vijf- à zesduizend kilometer per jaar en voornamelijk in stedelijke gebieden dan is dit de oplossing voor u. Reden: rijden in de stad zorgt voor relatief weinig slijtage en de banden zullen dan ook niet snel hun rijeigenschappen verliezen. Bij normaal gebruik zullen vierseizoensbanden eerder oud worden dan versleten. Hierbij moet men niet vergeten dat in (rand)stedelijke gebieden de weersomstandigheden zelden extreem zijn. Aanbevolen wordt om eerder 4 tot 5 jaar lang vierseizoensbanden te gebruiken (of tot 40 duizend kilometer)
dan om tien jaar lang dezelfde twee sets winter- en zomerbanden te gebruiken.

Voordelen van vierseizoensbanden

Kies all-season banden als u:

  • Het hele jaar door op zomerbanden of winterbanden rijdt;
  • Niet meer dan vijf- à zesduizend kilometers per jaar rijdt;
  • Grotendeels in stedelijke gebieden rijdt;
  • Een kalme rijstijl heeft.

Meer info tel: 023 535 0989